diumenge, 27 de març del 2011

obsservació tónico postural 2

FOTO 1:


En la foto és veu a una nena africana, segurament d'un estat subdesenvolupat, que està ajudant a recollir aigua, segurament potable, per al consum de la seva família.
A nivell motor es veu que es manté perfectament de peu, sense recolzament segurament, ja deu caminar i còrrer.
a nivell de la prensió domina perfectament la pinça ja que és capaç de subjectar amb una sola mà i fent servir el dit polze, un objecte pesat com és un bol d'aigua, a més ja pot utilitzar les mans amb independència.
pel que fa a l'equilibri és capaç de mantenir-se de peu sense recolzament i a la vegada omplir un bol d'aigua, element que pesa i que per tant, mostra com té perfectament assolida la postura de mantenir-se dret.
pel que fa a la tonicitat el fet de poder subjectar un objecte pesat demana un cert control de la tonicitat dels braços que li permetin subjectar amb fermessa l'objecte pesant, veiem dons que pot mantenir una hipertonia en les extremitats tot i que per poder agafar objectes requereix de una reducció del tó muscular per aixó pensaó que pot controlar el to a voluntat.
per tots aquestos motius crec que és una nena de uns tres anys.

FOTO 2:


En la imatge podem veure un infant caucasic, és a dir de raça europea, i ben vestit jugant amb joguines manufacturades i adequades per a  infants petits.
a nivell motor veiem que és capaç de recollir objectes del terra desde la posició de cames totalment flexionades ( cuclillas amb castellà), i aixó no s'assoleix fins al voltant dels 20-21 mesos. a més és capaç de construir una torre de més de dos peçes cosa que no començen a realitzar fins als 15 mesos.
pel que fa a la prensió, penso que té perfectament assolida la pinça ja que pot agafar els on¡bjectes de terra amb precissió i ensamblar-los a altres amb força habilitat. a més pot utilitzar les mans independenment.
pel que fa a la tonicitat necesita de certa hipertonia al tronc per poder mantenir-se en la posició en que està així com a to axial per a mantenir l'esquena i les espatlles rectes.
pel que fa  la postura i l'equilibri té assolida la postura dreta, pas necessari per a poder sostenir-se en aquesta postura i recollir peces del terra.
també per la postura que ja pot realitzar, també té assolit equilibri dinàmic, segurament ja camina i fins i tot, corrèr encara que potser no domina el aturar-se de cop encara.
la lateralitat encara no la té definida encara que en aquesta edat solen mostrar preferència per un costat vers l'altre.
per tots aquests motius crec que és un infant entre 18 i 21 mesos.

FOTO 3:


A la imatge podem veure a un infant altre cop europeu que assegut observa les imatges d'un conte.
A nivell motor, veiem que és capaç de mantenir-se assegut sense recolzament, ni tant sols aguantar-se amb les mans. a més assenyala amb el dit.
pel que fa a la premsió no el veiem agafar cap objecte peró si que veiem que pot assenyalar un objecte per lo que penso que deu utilitzar la pinça per agafar objectes, si més no, la palmar.
per que fa a la tonicitat crec que està evolucionant cap a adquirir tó muscular, ja que sense aquests, no és podria mantenir amb la possició aseguda amb que és manté.
pel que fa al equilibri té assolit l'estàtic ja que és`pot mantenir assegut sense recolzament, amb les cames lleugerament flexionades i sense necessitat de tenir les mans a terra, i per tant, les té lliures, a més pot inclinar el tronc cap endavant.
pel que fa a la lateralitat no la per a res definida tot i que pot mostrar preferència en utilitzar una ma sobre l'altra, potser amb la que indica.
per tots aquests motius crec que és un infant d'entre 10 i 11 mesos.

6 comentaris:

  1. hola tere, les teves explicacions i edats s'atansen molt a les meves,(bueno en la imatge num. 1 jo e posat també 3 o inclús 4) aixi que estic bastant d'acord amb tu.

    ResponElimina
  2. Hola Tere, estic d'acord amb tu, crec que l'edat de les tres imatges es aquesta. Com sempre els teus comentaris son molt complers i estan molt be.

    ResponElimina
  3. Hola Tere!
    Sobre els comentaris escrits,com sempre són molt complerts,però,sobre l'edat de la primera imatge, igual que li he dit a la Gemma penso que l'infant no té tanta adat.

    ResponElimina
  4. Hola Tere com has pogut comprobar no coincidim hem cap edat, pero potser que en la segona imatge estigui jo equivocada perque tots dieu que és més pitit. Doncs jo continuo pensant que és més gran. Les explicacions molt compertes.

    ResponElimina
  5. Hola Tere les teves explicacions són molt completes i molt paregudes a les meves.
    Estic completament dacord amb les edats dels infants ja i que son iguals que les edats que haig posat jo!

    ResponElimina
  6. Per les explicacions i els comentaris que he rebut, estic d'acord amb vosaltres,sobre la primera imatge.
    La resta totes pensem igual.

    ResponElimina

Hola companys!